diumenge, 28 de desembre del 2008

Descoberta Neandertal referent al grup sanguini



Com a biòloga, i com a aficionada a l'evolució i antropologia humana , avui he rebut una interessant notícia.


Cientifics espanyols ( entre ells un de casa nostra, que per a més inri tinc el gust de conèixer...) han descobert, a partir de dues restes nendertals provinents de El Sidrón, a Astúries, que els neandertals pertanyien al grup sanguini 0.


La troballa és especialment rellevant per que mostra que la mutació genètica que defineix el grup sanguini dels neandertals era comú a la dels humans moderns.


L' estudi ha estat coordinat per Carles Lalueza-Fox de l'Institut de Biologia Evolutiva de Barcelona, en la part de l'estudi genètic, i Antonio Rosas, del Museo Nacional de Ciencias Naturales de Madrid i responsable de la investigació paleoantropológica de El Sidrón, qui ha excavat els fóssils.


Incloc links a les notícies de El País , RTVE noticies i d'un bloc ( Mundo Neandertal ) força interessant que inclou entrevista amb en Carles Lalueza.


Enhorabona per la gran feina!!! Penseu que extraure ADN de restes de 43,000 anys d'antiguitat és extremadament complicat, el material genètic està molt deteriorat i és necessària una rigurositat extrema.

Em reitero, felicitats! Segur que es descobriran moltes més dades interessants al respecte.