diumenge, 21 de desembre del 2008

B.S.O que recomano

Tots nosaltres estem acostumats a veure constantment pel.licules, que ens poden agradar més o menys, algunes ens colpeixen, d'altres ens deixen indiferents, altres ens fan patir , i algunes ens fan sentir malament de pertànyer a la raça humana... això és el cinema, no?

Bé, el tema que volia comentar és que a voltes, alguna d'aquestes pel.licules et sorprèn gratament amb la seva banda sonora... vull dir que quan la música o melodia que estàs sentint supera les imatges que estàs veient, per a mi , això significa que la banda sonora val enormement la pena.



En els casos que m'ha passat, he aconseguit el cd de rigor, i no m'ha decebut mai, per això volia compartir aquestes bandes sonores amb vosaltres.

Són de pel.licules relativament recents, de ben segur que no serà l'últim post al respecte i espero anar.li donant continuitat.


Una recomanació: abans d'escoltar la música, mireu el film en questió, i si us agrada el que sentiu, llavors, vosaltres mateixos ( ho dic per que la música combinada amb les imatges i amb el fil argumental del film pren encara més força). A mi em van agradar molt totes les pel.lícules.



-GARDEN STATE , 2004 ( "Algo en común") Artistes diversos, de Coldplay , passant per Simon&Garfunkel , i amb la descoberta de The Shins.




Protagonitzda per una jove Natalie Portman... el film és altament recomanable.


-EVERYTHING IS ILLUMINATED , 2005 ("Todo está iluminado"). Música de vessant acústica d'arrel eslava , un pél folkloritzada però d'una bellesa relaxant.



Protagonitzada per un sorprenent Elijah Wood, pel.licula d'autor.


-ONCE , 2007 Música del cantautor Glen Hansard (de la famosa banda The Frames) i Markéta Irglová , la pel.lícula està interpretada per ells mateixos sobre uns músics aficionats i està dolçament filmada a Dublín, Irlanda. Em va encantar.




-DREAMGIRLS, 2006 Film amb referències biogràfiques del grup musical The Supremes, que a finals dels 60 , principis dels 70 va assolir l'èxit i reconeixement amb les seves cançons . Va guanyar uns quants premis, entre ells un Oscar .


Protagonitzada per un camaleònic Eddie Murphy , Beyoncé ( qui posa la veu principal en les cançons)i per Jennifer Hudson (. Si us agrada la música negra dels 70, la Banda sonora és fantàstica , melodies enganxoses i vitals ( de fet, es van editar dues bandes sonores, una inicial i veient `l'èxit es va editar una altra amb les cançons que no havien sortit en el primer)


-ELIZABETHTOWN, 2005 Deliciosa la Banda sonora i deliciosa la pel.lícula, que es podria considerar un pél alternativa si no fos pels actors ( Orlando Bloom i Kirsten Dunst). Però no us deixeu dur pel nom dels actors, no us enganyeu, el film és entranyable i amb missatge, dels que a mi em fan pensar...


com us dic, les cançons són molt bones ( en especial les de Nancy Wilson, acústica excel.emt que et porta lluny, molt lluny...) i el tram final del film és una barreja de banalitats amb sentiments d'allò més profunds, un seguit de contradiccions visuals que fan que aquesta pel.lícula sigui una petita joia.



Aviam que us sembla aquesta petita selecció...