dilluns, 3 de març del 2008

El Planeta Vermell en tres dimensions

Amb motiu de la presentació el passat febrer del primer mapa en tres dimensions del nostre veí, el planeta Mart, i veient l'espectacularitat de les fotos en si, us en poso un parell per a que us deixeu seduïr les pupil.les per aquesta magnifica bellesa planetària ...




Les fotos son realitzades amb la HRSC (Càmera Estéreo de Alta Resolució )de la sonda 'Mars Express', i a partir d'elles es podrà aprecïar la topografía, l' elevació vertical o els voltants de la imatge.




La HRSC, que viatja a la sonda orbital 'Mars Express', fou especialment disenyada per a proveir aquesta informació i, després d'anys processant la imformació, la primera publicación exhaustiva de gra part de la superficie de Mart ja està acabada."Comprendre la topografía de Mart és essencial per a entendre la seva geología," assenyala el professor Gehrad Neukum de la Frie Universitat de Berlín, principal investigador de la HRSC, que permet conèixer de forma instantànea la pendent d'un turó o l'alçada d'un precipici, així com l'altitud i la pendent dels moviments de lava o de planes desertes. "Aquesta dada és importantíssima per a entendre si va fluir l'aigua o la lava en el planeta vermell", afegeix.

Malgrat que la cobertura de Mart en 3D encara no és total, l'equip que hi treballa preveu continuar.hi fins l'any 2009.

Adjunto link de l'Agència Espacial Europea per si el tema us interessa...

Ja sabem una mica més del nostre veí...




Salut!