dissabte, 9 de maig del 2009

La màgia de Miyazaki

Avui, desprès de molt de temps, hem anat al cinema...


I he pogut gaudir, un cop més, de la màgia i sensibilitat del geni Hayao Miyazaki.



He anat a veure "Ponyo en el acantilado", la que diuen que podria ser, la última obra d'aquest entranyable dibuixant japonès.



Bé,qui hagi gaudit de "La princesa Mononoke", "El viaje de Chihiro", o "El castillo ambulante", entre moltíssimes altres creacions d'en Miyazaki, sabrà que són pel.licules de qualitat inquestionable i que passen a ser obres mestres de l'animació...















He sortit de la sala amb un somriure immens, un pèl emocionada i amb la sensació d'haver tornat enrere a la meva infància amb tot el que aquest petit gran home és capaç de remoure't amb les magnífiques imatges i històries que molt pocs poden explicar amb la seva destresa.



Res de tecnicismes ni digitalitzacions, tan sols els dibuixos i els decorats fets a mà , i els diàlegs i personatges vinguts del nostre món interior i infantil ... com un Peter Pan que et visita una nit blava... Sensacional!



Si ja el coneixieu, no us perdeu la última creació,"Ponyo en el acantilado" i si no coneixieu en Miyazaki, us recomano la visió de qualsevol de les seves creacions que la majoria ja titlla de clàssics del cinema.
Especial menció a les músiques , veus i melodies de cada film... et transporten als móns imaginaris d'en Miyazaki d'una manera espectacular... en gaudireu molt, segur!!!
Molts recordareu en el traç dels dibuixos clàssics inoblidables com Heidi o Marco... la raó és que en Miyazaki també hi va col.laborar... un mestre, vaja!

Només una coseta, s'em fa estrany estar en una sala de cinema sense gaire públic, les pel.lícules projectades guanyen un 200% en sala fosca, pantalla gegant i so envolvent... què hi farem!

En aquests temps que corren hi ha certa màgia que s'està perdent... per sort, la d'en Miyazaki es manté intacte.


Salut i que per molts més anys aquest geni ens faci "sentir" , en tots els sentits, com fins ara ...

2 comentaris:

proriol ha dit...

i no t'oblidis de Porco Rosso, soc el teu brother Oriol! Petetert!!

Marta ha dit...

Osti, Uri, quin nom t'has posat!!!!
jajaja

Si, si , en Porco Rosso també!!!!
M'encanta que et passis per aqui, petetert!!!
Petonets