diumenge, 27 de febrer del 2011

Com fer olis d,amanir aromatitzats


Molt bones!

Avui compartiré amb vosaltres uns experiments que hem fet a casa aquests ultims mesos...

Qui més qui menys fa servir oli d,oliva per a molts usos culinaris, oi?
Bé, doncs aprofitant que teniem herbes aromàtiques plantades de l,estiu, vem pensar que seria interessant provar de fer diferents olis amb diferents gustos.
Així que vem fer 3 tipus d,olis:

1- alfàbrega ( albahaca, l,herba amb la que es fa el pesto italià)
2- romaní /( només les fulles, doncs el tronc es pot fer malbé...)
3- una barreja amb 3 tipus de pebres en gra (negra, blanca i rosa) , un parell d,alls (amb pell amb un tall sense trencar el gra) , i una fulla de llorer ( potser millor dues...)

Vem comprar uns potets de vidre "macos" amb tap de suro inclòs , això al gust del consumidor, i vem posar les herbes i/o espècies que us comentava en 3 potets ( 3 opcions, 3 potets...) i hi afegim oli d,oliva verge , també podeu ficar l,oli que més us agradi, el verge de vegades és massa fort per a segons qui...

El fet de que els pots siguin de vidre i macos, permet que mentre l,oli es va macerant, estèticament fa bonic a la cuina, decoren moltissim!

han de deixar.se reposant/macerant unes setmanes , com més temps, més sabor, I obtindreu un oli aromatitzat boníssim pel que vulgueu.

1. Jo us aconsello unes 3 setmanes per l,alfàbrega i llavors treieu les fulles i el coleu, llavors el podeu tenir molt de temps abans de fer.lo servir.
Suggeriments per a aquest oli: amb el pa amb tomàquet, amb l,amanida, en una torradeta amb formatge tipus philadelphia i un rajollí per sobre...mmmmm

2.El romaní mireu de que estigui totalment cobert per l,oli, si no es pot florir la branqueta; aquest ha d,estar més temps, unes 4 setmanes , i és el sabor més suau i subtil.

3. La opció de les espècies a mi em va encantar, en aquest cas podeu deixar els condiments dins l'oli sense problema, com més temps, més sabor, de moment porten un parell de mesos i està boníssim... si no us agrada l'all podeu no posar,ne o posar,ne només un, això com vulgueu... Faig servir aquest oli per a amanir, per a pizza, per al pa amb tomàguet, torradetes, amb formatge d'untar o formatge normal... per a cuinar...el que se us acudeixi!

En aquest tema, la imaginació mana, qualsevol herba, espècie o condiment que us agradi podeu macerar,la...
la meva propera prova serà amb menta...ja us explicaré...

Bon profit!