dimarts, 17 de febrer del 2009

10 anys sense Sau



Ai! Dolça nostàlgia!!!


A la revista Enderrock d'aquest mes de febrer regalen un cd titul.lat M'en Torno a Sau: Tribut a Sau, incloc temes .


Val la pena escoltar versionades en diferents estils les cançons que molts de nosaltres tenim en la nostra memòria col.lectiva... grups emergents i consolidats del panorama musical català han volgut d'aquesta manera retre homenatje al desaparescut Carles Sabater, mort ara fa 10 anys, i en consequència, al grup Sau del que formava part juntament amb en Pep Sala.
Especialment sorprenent la versió instrumental del "Boig per tu", amb estil reggae ( El Belda i el conjunt Badabadoc ), i les versions del "Només ho faig per tu" ( Miquel Abras), d'una delicadesa emocionant,"Perestroika" (Verdcel), gran descobriment aquest grup, "Envia'm un àngel" (Bikimel), gratament encertada o "El tren de mitjanit" en veu femenina ( La Puerta de los Sueños).
Si més no, els nous arranjaments són de bon escoltar, cada grup amb el seu estil personalitza les cançons més conegudes i recordades d'aquest grup tant determinant durant els anys 90.
S'em fa agradable d'escoltar certes cançons imborrables en la meva memòria ( era una adolescent aleshores...) amb estil techno electrònic, amb bases rítmiques o amb riffs de guitarres al mes pur estil indie... sense comptar la qualitat de molts dels grups participants en aquest recull, noms que sonaran molt en un futur, sens dubte...
( Destacaria els anteriorment citats i també Espart, ERM i La Brigada...)




Això sí, el resultat val molt la pena. Els temes agafen una riquesa sonora brutal.
I ara, tornant enrera uns 15 anys, exclamaria : Visca Sau!!!!


2 comentaris:

Anònim ha dit...

has escoltat "Camins" del grup valencià Obrint Pas ?
té una lletra preciosa, i la música és especial....

Marta ha dit...

mmm...doncs no, no l'he escoltat...
en prenc nota!
Gràcies!!!